Schrijf je nu in voor een vrijblijvende proefles!

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Telefoonnummer

Categorie:

Kantooradres

Rijschool Motorway
Jan Luykenlaan 1
2533 JK Den Haag
E: [email protected]
T: 070 326 53 61
M: 06 21 24 88 65
IBAN: NL84 INGB 0005 2846 20
KvK: 27274469

Motorway is KNMV gediplomeerd

Tarieven aanhangwagen


Wanneer rijbewijs E achter B?(aanhangwagen achter auto)

Wanneer moet je in het bezit zijn van rijbewijs BE als je een aanhangwagen achter je auto wilt vervoeren?

Als de aanhangwagen/caravan incl. laadvermogen meer weegt dan de trekkende auto

Als de combinatie meer weegt dan 3500 KG.

Het behalen van dit rijbewijs bestaat alleen uit een praktijkopleiding, je hoeft hier dus geen apart theoriecertificaat voor te halen, wel moet je in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs B.

Het rijden met een combinatie van 10 meter is uiteraard heel anders dan het rijden met alleen een auto. Op het examen wordt daarom ook echt gelet op de rijvaardigheid van de kandidaat en het verantwoord en veilig omgaan met het voertuig in het verkeer. Om dit zo goed mogelijk te leren wordt in de lessen flink geoefend met het draaien, achteruitrijden, aan- en afkoppelen, uitdraaien en natuurlijk het verkeersinzicht. Zodat je goed voorbereid op examen gaat.

Deze praktijkopleiding kun je op verschillende manieren volgen; je kan kiezen voor een reguliere opleiding, dus 1 of 2 lessen per week of voor een versnelde opleiding, dan kan je dit rijbewijs al binnen 1 of 2 dagen in je zak hebben.

Ook als je in het bezit bent van rijbewijs BE maar:

Niet met een aanhangwagen/caravan durft te rijden.

Niet achteruit kan rijden met een aanhangwagen/caravan.

Niet goed weet hoe het allemaal werkt met bijv. aan- en afkoppelen.

Dan bieden wij je de uitstekende kans om het alsnog te leren of om over die angst heen te komen, want je kunt natuurlijk ook gewoon een paar losse lessen nemen. Tijdens die (bij)lessen kan je zelf aangeven waar je aan twijfelt of waar je moeite mee hebt. Dan kan je samen met je instructeur aan deze onderdelen gaan werken.

Standaard pakketten

Alle rijopleidingen zijn inclusief het praktijkexamen. Aan welke cursus u deelneemt bepaalt u zelf. Mocht tijdens de cursus blijken dat u meer rijlessen nodig heeft, dan kunt u in overleg met uw instructeur extra lessen nemen. De kosten voor een eventuele herexamens en/of extra rijlessen zijn niet inbegrepen in de voordeel pakket prijzen.

Pakket 1

475
Pakket prijs

Pakket 2

560
Pakket prijs

Pakket 3

645
Pakket prijs

Pakket 4

730
Pakket prijs

Alle bovenstaande prijzen zijn inclusief CBR kosten, administratieve kosten en het gebruik van de combinatie tijdens examen.

Reguliere Rijopleiding

Voor degene die niet geïnteresseerd zijn in de pakket rijopleidingen bestaat de mogelijkheid om een gedegen reguliere rijopleiding te volgen gebaseerd op losse lessen.

Losse rijles (60 minuten) € 50,-

Proefles (2 uur) € 75,-

Praktijkexamen € 295,-