Aanhangwagen

Wanneer heb je een rijbewijs E achter B nodig?

- Je hebt het nodig als je een aanhangwagen achter je auto wilt vervoeren.
- Als de aanhangwagen/caravan incl. laadvermogen meer weegt dan de trekkende auto.
- Als de combinatie meer weegt dan 3500 KG.

Het behalen van dit rijbewijs bestaat alleen uit een praktijkopleiding, je hoeft hier dus geen apart theoriecertificaat voor te halen, wel moet je in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs B.

Het rijden met een 10 meter lange combinatie is heel anders dan het rijden met alleen een auto. Tijdens het examen wordt echt gelet op de rijvaardigheid. Rijdt de kandidaat verantwoord en veilig in het verkeer. Hoe is de omgang met het voertuig. Om dit zo goed mogelijk te leren wordt in de lessen flink geoefend met het draaien, achteruitrijden, aan- en afkoppelen, uitdraaien en het algehele verkeersinzicht. Zo bereiden we je optimaal voor op je examen.

Deze praktijkopleiding kun je op verschillende manieren volgen. Je kan kiezen voor een reguliere opleiding, dus 1 of 2 lessen per week of voor een versnelde opleiding. Met de versnelde opleiding kan je het rijbewijs al binnen 1 of 2 dagen in je bezit hebben.

Ook als je in het bezit bent van rijbewijs BE maar:

- Niet met een aanhangwagen/caravan durft te rijden.
- Niet achteruit kan rijden met een aanhangwagen/caravan.
- Niet goed weet hoe het allemaal werkt met bijv. aan- en afkoppelen.

Motorway biedt je de de kans om je onzekerheid te overwinnen. Een paar lessen die gevuld zijn met de technieken die je nodig hebt, maken een wereld van verschil ik jouw rijvertrouwen. Tijdens de lessen kan je precies je persoonlijke knelpunten aangeven. Zo benut je efficient de expertise van de instructeur en behaal jij het maximale resultaat.

Standaard pakketten

Alle rijopleidingen zijn inclusief het praktijkexamen. Jij mag zelf bepalen welk pakket je kiest. Het kan zijn dat je tijdens de cursus van je instructeur het advies krijgt, dat je toch meer rijlessen nodig hebt. Je kan dan een extra rijlessen per stuk afnemen. De kosten van een eventueel herexamen en/of extrarijlessen zijn niet bij de pakketprijs inbegrepen.

Pakket 1

€475,-

Pakket prijs

  • 4 BE rijlessen
  • 1 praktijkexamen

Pakket 2

€565,-

Pakket prijs

  • 6 BE rijlessen
  • 1 praktijkexamen

Pakket 3

€655,-

Pakket prijs

  • 8 BE rijlessen
  • 1 praktijkexamen

Pakket 4

€745,-

Pakket prijs

  • 10 BE rijlessen
  • 1 praktijkexamen
Alle bovenstaande prijzen zijn inclusief CBR kosten, administratieve kosten en het gebruik van de combinatie tijdens examen.

Reguliere Rijopleiding

Mocht je geen interesse hebben om een pakket te kiezen, dan bestaat de mogelijkheid om je rijbewijs te halen op basis van losse lessen. Hier vindt je de kosten van alle losse onderdelen.

Losse rijles (60 minuten)Proefles (2 uur)Praktijkexamen
€ 50,-€ 75,-€ 295,-
Aanmelden